spring naar de inhoud
actie icon

Actie!

Gratis logo i.c.m. nieuwe website

logo mobile
nieuws icon
« Terug

Google past algoritme aan: mobielvriendelijke websites krijgen voorrang

door Henrik Moses | 10-3-2015

Er werd al een tijdje over gespeculeerd maar nu is het officieel: Met ingang van 21 april 2015 gaat Google mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten zetten. Dat geldt voor alle talen wereldwijd. De maatregel zal volgens het bedrijf een 'grote impact' hebben.

In het verleden keek het Google-algoritme vooral naar de zichtbaarheid van mobiele websites, maar nu is mobielvriendelijkheid een voorwaarde voor een hogere ranking.

Wat is mobielvriendelijk?

Mobielvriendelijk betekent geoptimaliseerd voor smartphones en tablets. Dat kunnen speciaal voor mobiel ontwikkelde pagina's zijn, of sites met Responsive design die meeschalen al naar gelang het gebruikte scherm en resolutie.

Om websites op mobielvriendelijkheid te testen heeft Google inmiddels een online tool beschikbaar gesteld. Hier kunt u zien hoe Google uw website "ziet", en of de site voldoet aan de gestelde eisen.

En nu?

Met deze wijziging heeft Google een definitieve stap gezet om de 'Mobile first' generatie tegemoet te komen. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat andere grote zoekmachines zoals Bing en Yahoo deze trend gaan volgen.

Is jouw website nog niet mobielvriendelijk? Geen nood. Bij Deveign kun je je website laten voorzien van een Responsive design. Reageer je vóór 21 april, dan krijg je ook nog eens 10% korting op het totale overeengekomen bedrag.

Reageren is simpel:

klik hier en vul het contactformulier in. Ik neem dan z.s.m. contact met je op voor een afspraak.